PhotoLogo Balázs Máté Photography
balazsmatePortrait

Hello,

a nevem Balázs Máté.

Fotós, webdesigner és felfedező.
Lelkes (néha túlságosan is) és elhivatott vagyok az iránt, amit csinálok. Annyit utazok, amennyit csak lehet. Imádok túrázni, tekeregni hegyeken-völgyeken át, akár napokon keresztül is. Mindenem a zene és minden formáját fogyasztom is. Szeretek alkotni. És szeretem ezt másokkal is megosztani.

Szenvedélyem a fotózásban, hogy saját szemszögemből és képi világommal mesélhetem el a látottakat, figyelmet szentelve a rejtélyre, csodára, szépségre és mindenre, ami közte megbújik. Az inspiráció közvetlen környezetemből ered. Elég csak nyitott szemmel járni ahhoz, hogy meglássuk a lehetőségeket magunk körül egy fénykép elkészítéséhez. Kibontakozó és folyamattal nemesedő stílusom az elmúlt időszakban a harsány színek és drámai megvilágítás jellemzi.

A hazai és nemzetközi vendéglátásban szerzett tapasztalatom indított el az étel, gasztro és hangulat fotózás útján, amit egyik fő profilomként tartok számon. Ételfotóim stílusát és színvilágát a skandináv eredetű „dark photography”, sötétebb vonások vezetik. Ezen felül ugyanazzal az örömmel alkotok más témában egyaránt. Három kutya gazdájaként nagy figyelmet fordítok az állatok védelmére és megmentésére. Emiatt indítottuk el feleségemmel és barátaimmal a Fosters nonprofit szervezetet, amely menhelyes kutyusok fotózásával foglalkozik, hogy mihamarabb szerető otthonra találjanak.

Sok dologban hiszek, de főleg abban, hogy megtudjuk mindazt valósítani, amit igazán szeretnénk – közösen.

email